Elkészítés: Az epret ízlés szerinti cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a tortazselét. Tetszés szerinti állagúra pépesítjük az eperdzsemet (turmixolhatjuk, összetörhetjük, de egyben is hagyhatjuk). Egy tortaformánál kisebb tálat kibélelünk alufóliával, ebbe öntjük a még meleg dzsemet, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt megfőzzük a tejbedarát közepes állagúra, ízlés szerint cukrozva. Hagyjuk kihűlni. A 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadagoljuk a tejbedarát, és belekeverjük a zselatin fixet.
Egy tortaformát celofánnal kibélelünk, a dara felét belesimítjuk, erre fektetjük a kisebb átmérőjű megdermedt eperdzsemet. Befedjük a maradék tejbedarával, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tálcára borítva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre