Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan tehermentesíthetem, méregteleníthetem a szervezetem? A dietetikus válaszol

default user icon
MME
Hogyan tehermentesíthetem, méregteleníthetem a szervezetem? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Szeretném egy kicsit megkönnyíteni a szervezetem munkáját. Tud ajánlani egy néhány napos, egyszerű tehermentesítő kúrát?

Ehhez bizony személyes dietetikai konzultáció szükséges, hiszen nagyon fontos, hogy egyénre szabottan készítsünk „tehermentesítő” programokat!

Addig is, ha nincs semmilyen betegséged (a „kis” magas vérnyomás, a 30-as BMI feletti túlsúly és a „pici” cukorbetegség is annak számít!), kéthetente próbálkozhatsz egy-egy víznappal, amikor egész nap csak 2 liternyi, 4-5 evőkanál mézzel és 4-5 db citrom kicsavart levével ízesített forrásvizet iszol, ugyanakkor nem eszel semmit!

Hangsúlyozom azonban, hogy ez a módszer is csak kizárólag egészséges embereknek ajánlható! Arra is szeretném felhívni a figyelmed, hogy ezen a napon sem megerőltető fizikai munkát, sem megterhelő szellemi munkát nem szabad végezni! Ajánlott viszont sétálni, a friss levegőn tartózkodni, és sokat pihenni…

MILYEN HALAT NE EGYEK A DIÉTA ALATT? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
FÖLÖSLEGES SZÁMOLNI A KALÓRIÁKAT VAGY SEM? DIETETIKUSUNK VÁLASZOL! >>> 
HOGY ÉRHETEK EL TARTÓS FOGYÁST? A DIETETIKUS VÁLASZOL >>> 

Ezek is érdekelhetnek