Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tehéntúrós és sárgabarackos kifli

70 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos tejet egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztővel. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, aztán meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.
  2. A krémhez minden hozzávalót egy tálban összekeverünk és a hűtőbe tesszük amíg a tészta kel. Amikor a tészta megkelt, 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 10×10 cm négyzetekre vágjuk.
  3. Eután belepakoljuk a tölteléket, és összefonjuk, majd kifli alakúra formázuk. Miután megkentük a tetejét tojással, 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük őket. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss