A teafiltereket kannába tesszük, és rálocsolunk 3 dl forrásban lévő vizet. 5–8 percig áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva eltávolítjuk a filtereket. A teához adjuk a felaprított gyümölcsöket, és lefedjük.
Összekeverjük a cukrot, a lisztet, a sütőport, az olvasztott vajat és a felvert tojást. A teás gyümölcsökkel összedolgozzuk, és a tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A süteményt 150 fokra előmelegített sütő középső részén 90–100 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e, és hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre