Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te mit teszel a pazarlás ellen? Munch-olj és spórolj a SPAR-ba!

default user icon
MME
A Munch-csal nemcsak a pazarlás ellen tehetsz, de rengeteget spórolhatsz is vele, ráadásul a környezetet is véded. Ezzel a kiváló kezdeményezéssel most gyorsan és kényelmesen juthatsz hozzá jó minőségű élelmiszerekhez valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban.

Még a laikusok számára is megdöbbentő az a számadat, ami szerint csak Európában évente közel 90 millió tonna élelmiszer végzi a szemétben, világszinten pedig az előállított élelmiszerek harmada vész kárba – írja az Origo. A SPAR Magyarország számára fontos az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentése még úgy is, hogy náluk a kereskedelemben mindez csak 5%-ot tesz ki. Az élelmiszer-üzletlánc ezért csatlakozott 2022-ben a Munch élelmiszermentő kezdeményezéshez, amit évről évre egyre több vásárlójuk vesz igénybe.

Így fizess kevesebbet vásárlásaid után

A Munch ételmentő rendszer kezelése egyszerűbb, mint gondolnád. Nincs más dolgod, csak ingyenesen letölteni a Munch alkalmazását, majd azon keresztül lefoglalni a kiválasztott csomagot. Ezután már csak fizetned kell, aztán egy meghatározott idősávban átvenni azt a kiválasztott üzletben. Mindezt egyébként a honlapon, applikáció nélkül is elvégezheted. Így a megmaradó, de még jó minőségű élelmiszerekhez a piaci árnál jóval olcsóbban juthatsz hozzá. A Munch csomag az ország több mint 350 SPAR és INTERSPAR áruházában elérhető.

Jelentős kedvezmények várnak rád!

A SPAR Munch meglepetés csomagjaiban zöldségeket, gyümölcsöket, gyümölcsleveket, csomagolt és csomagolatlan kenyereket, pékárukat, sós- és édes finomságokat, tejtermékeket, tésztákat, szalámikat, felvágottakat, friss tojást, valamint további, hűtést nem igénylő termékeket találhatsz. Ezeket a csomagokat az eredeti ár csaknem harmadáért, vagyis akár 60%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 3000 forint értékű hűtött és szárazáru csomagért 1500 forintot, a 3000 forintos zöldség-gyümölcsért 1200, míg az 1500 forint értékű pékárukért csupán 600 forintos „munchos” árat kell fizetned. Azon túl, hogy ételt mentesz, új termékeket is felfedezhetsz, hiszen az adott alapanyagok felhasználásával új ételeket, recepteket is megismerhetsz.

A Munch-lista királyai

A Munch eladások mintegy 41 százalékát a pékáruk teszik ki. Ezt bizonyítja az a felmérés is, ami szerint 2024-re 30 százalékról 37 százalékra nőtt a kereslet, a második helyet pedig az a zöldség-gyümölcs csomagok birtokolják. Ezt követik a hűtött és hűtést nem igénylő élelmiszerek. Érdekesség, hogy a kezdeményezés óta a SPAR üzletekben közel 900 ezer Munch csomag talált már gazdára.

Nehéz sorsú embereken is segít a SPAR
Az az élelmiszer sem megy veszendőbe, amit a Munch-on keresztül esetleg nem sikerül értékesíteni. A jó minőségű cikkeket ugyanis a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve hátrányos helyzetű családok, idősek, betegek, hajléktalanok kapják meg. Végül az olyan, állati eredetű élelmiszert, amelyet a minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idő lejárta előtt nem vásároltok meg a Munch-on keresztül, vagy nem jut el a szeretetszolgálathoz, a SPAR állatmenhelyeknek, vadasparkoknak ajánlja fel. A maradék pedig biogázüzembe kerül.

 

Ha téged is érdekel ez a különleges kezdeményezés és kíváncsi vagy arra, hogyan is működik, a következő linkre kattintva minden kérdésedre választ kapsz: https://www.spar.hu/munch 

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Friss