Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te mit csinálsz főzés közben?

default user icon
MME
Hallgass podcastet és akkor nem csak főztöddel, de tájékozottságoddal is elkápráztathatod a családod!

A konyhában számos olyan feladatot végzünk nap mint nap, amely nem igényel különösebb koncentrációt. Lépjünk ki a megszokott zene- és rádióhallgatás kettőséből, és szórakozzunk vagy tanuljunk főzés, pakolás közben podcastekkel!

Kikapcsolódás a konyhában

A podcast-hallgatás mostanában egyre menőbb elfoglaltság. A magyarul elérhető podcastek száma folyamatosan növekszik. Találunk köztük szórakoztatókat, pl. filmekről, könyvekről, de az elménket is pallérozhatjuk úgy, hogy nyelveket tanulunk  vagy pl. híreket hallgatunk. Ha pedig már egy bizonyos szinten vagyunk egy nyelvből, akkor a kellemeset a hasznossal összekötve hallgathatunk humoristákat is idegen nyelveken. És ha bűnügyek felgöngyölítése közben megy a leggyorsabban a répapucolás, arra is van lehetőségünk.

Miért is jó a podcast?

Amellett, hogy számos témában, nyelven találunk adásokat, az is jó a podcastekben, hogy bármikor megállíthatjuk, visszatekerhetjük őket. Így ha épp egy csörömpölős munkarészhez érünk, esetleg puskáznunk kell a receptet illetően, akkor sem maradunk le semmiről, mert egy érintéssel leállíthatjuk, majd újraindíthatjuk az adást.

A megszokott folyamataink mellé vessük be

Azt nem ajánljuk, hogy egy bonyolult étel első elkészítésekor kezdjünk neki valami izgalmas podcast hallgatásának, mert tudjuk, hogy a főzés odafigyelést és koncentrációt igényel. De ha olyasmit főzünk, amit szinte már csukott szemmel a kezeink maguktól is elkészítenek, akkor nyugodtan nevessünk nagyot egy viccen, vagy töprengjük el a világ történésein.

Utóbbiban segít a szeptember elején megújult Origo új podcastje, ami a hírek szerelmeseit célozza meg. Hétfő, szerda és péntek délutánonként az Origo Hírcast-tel kerülhetünk képbe az elmúlt napok eseményeit illetően. De pénteken – a másnapi hús bepácolása közben – programajánlót és időjárás-előrejelzést is hallhatunk, így a hétvégi programot is megtervezhetjük.

Ha pedig korábbi tartalmakra szeretnénk rákeresni, azt is megtehetjük! Az Origo fejlécében található Podcast menüpontban minden korábbi posztot megtalálhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss