Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is mobilról nézed a receptet? 3 tipp, amivel megóvhatod a mobilodat a konyhai balesetektől!

default user icon
MME
A mobiltelefon egyben remek szakácskönyv is, de gondolj arra is, hogy nem erre tervezték. Tippjeink segítségével megvédheted a kellemetlen balesetektől.

Bizonyára ismerős a kép: a konyhapult tele hozzávalóval, a tűzhelyen vidáman rotyog valami ízletes finomság. A mobiltelefon pedig ott hever a kavalkádban, hiszen időről időre szükség van rá az új, izgalmas recept elkészítésében. Nem csoda, hiszen a mobil rendkívül praktikus szakácskönyv is. Segítségével receptek millióit érheted el, amiket többé már ki sem kell jegyzetelned. Csakhogy a konyha nem éppen ideális terep az érzékeny eszköznek, ezért érdemes megelőzni a baleseteket.

Nem a pulton a helye

A konyhapult vagy asztal veszélyes terep a mobilodnak. Elég egy hirtelen mozdulat és máris ráborult egy kis víz, vagy éppen forró olaj fröccsent rá. Nem is gondolnád, de egy pillanat alatt nagy kár keletkezhet a készülékben. Ráadásul nem is a legkényelmesebb megoldás lépésenként a pult fölé hajolva zsíros kézzel nyomkodni a kijelzőt. Mi lehet a megoldás?

Autós telefontartó újragondolva

Ötletes megoldás lehet a konyhában is autós telefontartót alkalmazni. Szemmagasságba felszerelve így könnyedén megvédheted a mobilt a legtöbb veszélyforrástól, ráadásul sokkal kényelmesebb lesz a recept követése is. A sima felületekre, például csempére vagy konyhaszekrényre könnyedén felszerelheted a tapadókorongos változatot, amit a főzés után el is távolíthatsz.

Ha pedig van egy arra alkalmas polcod, akkor állandó helyet is biztosíthatsz ennek a becses eszköznek, mágneses telefontartó segítségével. A telefontartót ez esetben ragasztóval rögzítheted, és a mágnes stabilan és biztonságosan.

Helyezd állványra!

Ha nem szeretnél a felszereléssel bajlódni, vagy nincsen a konyhádban megfelelő felület, akkor számodra a jó megoldás egy stabil állvány lesz. Mindössze pár ezer forintos tétel a háromlábú állvánnyá alakítható szelfibot, ami pillanatok alatt felállítható. Előnye, hogy odahelyezheted, ahol éppen szükséged van rá, nem kell egyetlen ponthoz vissza-visszatérned. És a főzés végén egy kis extra: a szelfibot segítségével megörökítheted az elégedett családodat és ezúttal te sem maradsz le a képről!

Extra óvatosság: óvd meg a nedvességtől!

Egy vasárnapi ebéd vagy éppen a karácsonyi menü készítése közben előfordulhat, hogy órákon keresztül főzöl a konyhában a szakácskönyvvé avanzsált kütyüvel. Azonban amikor egyszerre több finomság is rotyog a tűzhelyen, a páratartalom vészesen megnövekedhet. Ez mindjárt a telefon csatlakozójánál gondot okozhat, nem beszélve az érzékeny chipekről és szenzorokról. Ha maratoni főzést tervezel, akkor egy szilikon telefonok jól fog jönni, de a tuti védelem egy vízálló telefontok, ami nem mellesleg megvédi az eszközt a tojásos lisztes ujjlenyomatoktól is.

A bombabiztos főzés elleni védelmi csomagodat válogasd össze az Etuo.hu webáruházból. Itt mindent egy helyen megtalálsz, amire szükséged lehet, és nem kell rá több időt szánnod, mint a holnapi vacsi receptjének a kiválasztására! Széles kínálat és szuper minőségű termékek várnak a weboldalon, ami az Árukereső megtisztelő “Megbízható bolt” minősítését is elnyerte. Ha pedig meggondolnád magad, 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted a terméket!

Örömteli főzést kívánunk! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss