Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszköszöntő tekercsfalatkák FANAN hummusszal

default user icon
MME
Viszlát tél, helló tavaszi fáradtság? Március nemcsak az ébredező természet, de az éves vitaminminimum hónapja is.

Lássuk be, ki vagyunk éhezve a frissességre, gyakorlatilag bármire, ami túlmutat a krumpli-cékla-narancs-fagyosmálna kvartett ízélményein. Sőt, ideje lenne a vitaminkapszulák kiábrándult rutinját a természetes örömfogyasztásra cseréni. Egy szó, mint száz, itt az idő, hogy bevessük az olyan sápadtságűző recepteket, amik ízeket és színeket, magyarán az éledező tavasz energiáját varázsolja a tányérjainkra. Az olyan gyorsan elkészíthető, mégis növényi rostokban és vitaminokban gazdag falatokra gondolunk, mint a FANAN hummusszal készült tavaszköszöntő tekercs, amivel 30 perc alatt rügyfakasztó hangulatot varázsolhatsz a családi asztalnál.

Hozzávalók 10 db tavaszköszöntő tekercs elkészítéséhez:

  • 1 doboz (250 g) FANAN Hummus
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zellerszár
  • 1 saláta cukkini
  • 2 szál újhagyma zöld szára
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 citrom
  • 10 db kerek rizslapocska

Miért éppen FANAN Hummus?

A FANAN első osztályú natúr hummuszkréme a magyar családok kedvenc kenhető vitaminforrása. Nemcsak mártogatóskrém, de kiváló konyhai alapanyag is, ami számtalan jól ismert finomságnak kölcsönöz különleges fogyasztási élményt. Sültek és saláták, hagyományos és egészségtudatos fogások sokaságát készíthetjük el a családi kiszerelésű hummuszkrémmel, aminek rendszeres fogyasztásával új szintre emelheted a konyhaművészetedet.

 

A tavaszváró tekercs elkészítése

  1. Készítsd elő a hozzávalókat és mosd meg a zöldségeket jó alaposan.
  2. Aprítsd fel a koriandert és a petrezselymet, majd reszeld vékony csíkokra a megpucolt sárgarépát.
  3. Az újhagyma zöld szárát lecsöpögtetés után vágd a lehető legapróbbra, majd szeleteld csíkokra a zellerszárat.
  4. A frissen vágott zöldségek illata valószínűleg mosolyt csal majd az arcodra, ez természetes, emiatt nem kell aggódni.
  5. Mérj egy tál langyos, szobahőmérsékletű vizet.
  6. A rizslapkorongokat külön-külön egyesével áztasd be, míg megpuhulnak, majd terítsd ki őket a vágódeszkára. Egyszerre csak annyit áztass be, amennyit ki tudsz teríteni, nehogy szétázzon!
  7. Kend meg a lapocskákat egyenként két kávéskanál FANAN hummuszkrémmel, majd pakolj a frissen vágott zöldségekből egyenletes mennyiségű, de keskeny elrendezésű halmokat. A széleket hagyd „kenetlenül”, hogy fel tudd tekerni a lapocskákat.
  8. Tálald félbe vágva, mártogatós krémmel!

 

Kísérő mártogatós

Néhány perc alatt elkészítheted a tavaszváró tekercs mártogatós szószát. Ízlés szerint két evőkanál sötét szójaszószhoz egy nagyjából fél hüvelykujjnyi gyömbért kell reszelned, majd préselj hozzájuk egy gerezd fokhagymát és csapj hozzájuk egy teáskanálnyi barnacukrot. A keverékhez mérj két evőkanál vizet és ugyanennyi rizsborecetet. Keverd össze őket, és máris tálalhatod mártogatós szószt a tekercsek mellé!

Keresd a FANAN hummuszkrémeket a vezető áruházak és szupermarketek hűtőpolcain, termékinformációkért pedig látogass el a www.fanan.hu internetes címre, vagy a FANAN Facebook- és Instagram -felületeire!

Ezek is érdekelhetnek

Friss