Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi zöldségleves spárgával és baconnel

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket előkészítem: a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy lábasban olívaolajon a szeletelt bacont megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, a gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.

Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, a petrezselyem- és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell, még utánfűszerezek.

Mélytányérba szedek a levesből, szórok rá reszelt sajtot, sült bacon.

Megjegyzés

A tavaszi zöldségleves akkor jó, ha minél több zöldség van benne. A zöldségek ízkavalkádja párosul a baconnel, sajttal, borral. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss