Először előkészítjük a grízgombócokat, amihez a tojásokat felütjük egy tálba, majd villával lazán felhabosítjuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, majd belekeverjük a búzadarát és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliával lefedjük és a hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük egy kevés olajon, hozzáadjuk a felkarikázott répát, a zöldborsót és zöldbabot, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, és közepes lángon tovább főzzük. Ha felforrt, visszavesszük a lángot alacsony hőfokra, ekkor megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított friss petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
1 óra elteltével egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, beleszaggatjuk a grízgombócokat két kanál segítségével.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percig főzzük (érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően átfőtt-e). Szűrőkanállal kiszedjük a megduzzadt, megfőtt gombócokat, és a kész leves betétjeként kínáljuk.