Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi zöld mártás

5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöld növényeket apróra vágom, turmixgép poharába szórom, hozzáadom a tejfölt, a joghurtot, a mustárt és a citromlevet. Sózom, borsozom, majd erős fokozaton pépesre zúzom. Legalább 1/2 órát pihentetem a hűtőszekrényben.

Megjegyzés

Frankfurtban „Grie Soss” vagy hivatalosan: „Frankfurter Grüne Sosse”, a francia gasztronómiában „sauce verte”, a napfényes Itáliában pedig „salsa verde” néven is ismert zöld mártást sokan, sokféleképp ismerik és készítik, ez egy könnyed változat.

Héjában sült krumplival, főtt tojással, de főtt húsokkal vagy egyszerűen pirítóssal, némi újhagymával, hónapos retekkel egyaránt remek, frissítő étel.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss