Elkészítés:
1.) A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Rátesszük a megmosott, kockákra vágott pulykahúst. Kifehéredésig pirítjuk.
2.) Rátesszük a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, és átforgatjuk.
3.) Hozzáadjuk a megtisztított, és hasábokra vágott spárgát, karalábét, és a felkarikázott sárgarépát.
4.) Megfűszerezzük, felöntjük kb. 3 liter vízzel, és hozzáadunk 3 erőleveskockát, majd puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
5.) Vajgaluska: Egy tojást megsózunk, majd hozzáadunk egy mogyorónyi puha vajat, és annyi lisztet, hogy nokedliszerű tésztát kapjunk. Forró vízbe mártott kanállal hosszú csíkokat szaggatunk a tésztából a levesbe, és a lángot egy picit nagyobbra állítjuk. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére plusz 3 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt.
6.) Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk.