Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi spárgaleves

65 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tavaszi spárgaleves elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk egy lábasban. Rátesszük a megmosott, kockákra vágott pulykahúst. Kifehéredésig pirítjuk.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, és jól átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított és hasábokra vágott spárgát, karalábét, és a felkarikázott sárgarépát is.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük nagyjából 3 liter vízzel.
  5. Amint felforrt a leves, hozzáadunk az ízlés szerinti mennyiségű erőleveskockát. A spárgalevest nagyjából 30 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük.
  6. Közben elkészítjük a vajgaluskát. Ehhez tálba ütjük a tojást. Megsózunk, majd hozzáadjuk a mokkáskanálnyi puha vajat, és annyi lisztet, hogy nokedliszerű tésztát kapjunk.
  7. Forró vízbe mártott kanállal hosszú csíkokat szaggatunk a galuskatésztából, és az elkészült elvesbe szaggatjuk. Arra figyeljünk, hogy a leves közben végig forrjon. Amikor a galuskák feljönnek a spárgaleves tetejér, még 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  8. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Különleges tavaszi levesek a mindmegette recepttárjában:

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetnek