Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi salátaleves vagy csalánleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A salátákat vagy a csalánt megmossuk, nagy darabokra tépdessük, nem vágjuk! Egy fazékban kb. 2-3 liter vizet felforralunk, amikor fő, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot. Kb. 5 percig főzzük, behabarjuk a tejjel és a liszttel, sózzuk, és egy lobbanás után hozzáadjuk a citromlevet.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, kivesszük a pirított szalonnát a zsírból, és hozzáadjuk a leveshez. A szalonna zsírjában készítünk egy púpos rántottát, és összeszaggatva hozzáadjuk a leveshez.

Megjegyzés

Itt a tavasz, ilyenkor Erdélyben a saláta- és csalánleves az elsők között főzendő! Sok vitamint tartalmaznak.
- mjjbaba

Ezek is érdekelhetnek

Friss