Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi saláta ünnepi tálalásban

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, amajonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
  4. A  tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk és vékony réteg tejföllel megkenjük.
  5. Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat és retek kockákkal csinosítjuk.
  6. Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.

Ezek is érdekelhetnek