Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bitang jó tavaszi saláta fűszeres sült csirkemellel

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat, a megmosott, lecsepegtetett spárga fás részét egyszerűen letörjük (pont azon a részen törik el, ahonnan már fogyasztható a spárga). A spárgaszárakat félbevágjuk. A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, és a káposztát nagyobb darabokra vágjuk, leveleire bontjuk. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és nagyobb darabokra kockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A burgonyát egy sütőtálba tesszük, jól meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan sózzuk, és összeforgatjuk. Fűszerezzük kakukkfű- és rozmaringággal, végül egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és a fokhagymát a burgonya közé helyezzük.
  3. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben a burgonyadarabokat 1-2 alkalommal megkeverjük.
  4. Amíg a burgonya sül, a spárgát és a kelkáposztaleveleket egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, enyhén borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd szépen elrendezzük a tepsiben, és félretesszük, amíg a burgonya sütési idejéből már csak 15 perc marad hátra. Ekkor betesszük a sütőbe, és ez alatt a 15 perc alatt készre sütjük a káposztás spárgát is.
  5. Jöhet a csirkemell. Ha szükséges, megtisztítjuk, az ínakat, porcos részeket levágjuk, majd félbevágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, a rozmaring- és kakukkfűleveleket durvára aprítjuk, és ezzel fűszerezzük a hússzeleteket.
  6. Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, majd a forró felületre helyezzük a csirkemellfiléket, kevés citromlevet facsarunk rá, a serpenyőbe dobunk pár fokhagymagerezdet, és a húst oldalanként nagyjából 3-4 percig sütjük.
  7. Az elkészült csirkemelleket tálalásig pihentetjük. Ha jól dolgoztunk, minden egyszerre elkészült, már csak a salátaöntetet kell gyorsan összeállítanunk.
  8. Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, a mézet, citromlevet facsarunk rá, hozzáöntjük a balzsamecetet, felöntjük extraszűz olívaolajjal, enyhén sózzuk, borsozzuk, és egy haberő segítségével homogénre keverjük.
  9. Következhet a saláta összeállítása! Egy nagy salátástálba tépkedjük a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket. Jöhet a sült burgonya és a spárgás káposzta, majd az öntettel nyakon öntjük, és jó alaposan összeforgatjuk. Végül a csirkemelleket felszeleteljük.
  10. Az összekevert salátát egy tálra vagy tányérra halmozzuk, a tetejére rakjuk az illatos hússzeleteket, a salátára kevés olívaolajat és citromlevet csepegtetünk, megszórjuk fekete szezámmaggal, és már falatozhatunk is.

Nézd meg videón, hogyan készül a bitang jó tavaszi saláta fűszeres sült csirkemellel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss