A leszárazott, leöblített spenótot és a többi levelet nedvesen egy felforrósított serpenyőbe dobjuk, és zsiradék nélkül megfonnyasztjuk. Miután összeesett, hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított újhagymát finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt spenótos keveréket kézzel jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk.
A liszteket elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Simára keverjük a tojássárgájákkal, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd beleforgatjuk a tojáshabot, valamint az aprított újhagymát és spenótos keveréket.
Egy palacsintasütőben vagy kisebb serpenyőben felhevítünk némi olajat, és merőkanállal rámerjük a tésztamassza negyedét. A merőkanál aljával laposra nyomkodjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. A kész omlettet konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a sütőben melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük. Tetszés szerint tejföllel díszítve kínáljuk.