Elkészítés: A muffintepsit papírkakpszlikkal béleltem, a sütőt 175 fokra előmelegítettem.
A spenótleveleket száraitól gyorsan megszabadítottam, alaposan megmostam, nagyjából 1 cm-esre daraboltam. A medvehagymát mosás után hasonló méretűre, a petrezselyemzöldet finomra vágtam. A spenót- és medvehagymaleveleket szűrőbe halmoztam, ½ l forrásban lévő vízzel leforráztam, alaposan kinyomkodtam. A petrezselymet hozzáadtam.
A liszteket kisebb méretű tálba mértem, sóval, borssal fűszereztem, hozzákevertem a sütőport. Egy nagy keverőtálba ütöttem a tojásokat, elektromos habverővel folyamatos keverés mellett hozzáadtam először a puha vajat, majd a krémsajtot és a kemény sajtot, végül a tejet. Beleszórtam a lecsepegtetett zöldeket, hablapáttal összeforgattam, majd szintén hablapát segítségével hozzáadtam az előkészített száraz összetevőket. Nem kell sokáig keverni, elegendő, ha épp csak összeáll a tészta.
Evőkanál segítségével kiporcióztam a tésztát, az előmelegített sütőben kb. 14-16 perc alatt világosra sütöttem. Rácson hűlni hagytam, langyosan tálaltam.