Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi muffin spenóttal és medvehagymával

5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 db nagyméretű vagy 20 db közepes muffinhoz:
  • A zöld hozzávalók:
  • 20 dkg friss spenótlevél
  • 8-10 medvehagymalevél
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • A száraz hozzávalók:
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál porcukor
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • Egyéb hozzávalók:
  • 25 dkg natúr krém sajt
  • 5 dkg reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano, permezán)
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 dl hideg tej
  • 2 db közepes méretű tojás

Elkészítés

Elkészítés: A muffintepsit papírkakpszlikkal béleltem, a sütőt 175 fokra előmelegítettem.

A spenótleveleket száraitól gyorsan megszabadítottam, alaposan megmostam, nagyjából 1 cm-esre daraboltam. A medvehagymát mosás után hasonló méretűre, a petrezselyemzöldet finomra vágtam. A spenót- és medvehagymaleveleket szűrőbe halmoztam, ½ l forrásban lévő vízzel leforráztam, alaposan kinyomkodtam. A petrezselymet hozzáadtam.

A liszteket kisebb méretű tálba mértem, sóval, borssal fűszereztem, hozzákevertem a sütőport. Egy nagy keverőtálba ütöttem a tojásokat, elektromos habverővel folyamatos keverés mellett hozzáadtam először a puha vajat, majd a krémsajtot és a kemény sajtot, végül a tejet. Beleszórtam a lecsepegtetett zöldeket, hablapáttal összeforgattam, majd szintén hablapát segítségével hozzáadtam az előkészített száraz összetevőket. Nem kell sokáig keverni, elegendő, ha épp csak összeáll a tészta.

Evőkanál segítségével kiporcióztam a tésztát, az előmelegített sütőben kb. 14-16 perc alatt világosra sütöttem. Rácson hűlni hagytam, langyosan tálaltam.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss