1 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília aroma)
1 dl rum
1 citrom héja
1 ek friss citromlé
Bevonáshoz:
kész cukormassza
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.
A krémhez a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzá keverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre mert akkor megfőne a tojásunk.
Ha csomómentesre kevertük visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A mignonok bevonásához én készen vettem cukormasszát amit 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban betudjuk szerezni.)
A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
Rácson hagyjuk lefolyni és tetszés szerint díszítjük.