Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi húsrolád

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéscomb /lehet más hús is/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 egész tojás és 1 sárgája
  • bors
  • olaj vagy zsír
  • 1 sárgarépa
  • pár szem zöldborsó
  • A tésztájához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A combot apró kockákra vágjuk. A finomra aprított hagymát az olajban üvegesre fonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, elkészítjük, mint a pörköltet.

Ha kissé kihűlt, megdaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele 1 egész tojást és ízlés szerint fűszerezzük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk /az élesztőt előzőleg a tejben felfuttatjuk/, és fél órát pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, a tölteléket rákenjük, a félig megfőzött borsószemekkel meghintjük, a megfőzött sárgarépát ráaprítjuk, végül feltekerjük.

Tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzés

Finom, kiadós ebéd, de vendégvárónak is megfelelő.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss