Tavaszi gyümölcstorta

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • kakaópor
  • szódabikarbóna
  • gyümölcs
  • porcukor
  • tej
  • marcipán
  • marcipántojás
  • ételfesték
  • cseresznyefavirág

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  2. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  3. A krémhez a gyümölcsöt leturmixoljuk és összekeverjük egy evőkanál porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a gyümölcsöt is. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát és vonjuk be az oldalát.
  4. A marcipánt kinyújtjuk és befedjük vele a tortát. Az ételfesték és az ecset segítségével ágakat festünk a tortára, majd élő virágokkal és a marcipán tojásokkal díszítjük.

Megjegyzés

Igazi nyári ízek és külső, mert már nagyon várjuk a tavaszt :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss