Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi gulyásleves

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 fej karalábé
  • 15 dkg vajbab
  • 1/2 fej zeller
  • 25 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg zsír
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • A tálaláshoz:
  • 1 dl tejföl
  • késhegynyi őrölt fűszerpaprika
  • só 

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, felöntjük kevés vízzel, sűrű pörköltlevet készítünk.
  2. A megtisztított zöldségeket, burgonyát kockára, a kolbászt karikára vágjuk, és mindent a pörköltlébe keverünk. Ezután felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.
  3. A lisztből és a tojásból galuskát készítünk, kiskanállal a fövő levesbe szaggatjuk. Tálaláskor belekeverjük a tejfölt.

    ALFÖLDI, CSIPETKÉS ÉS HÚSGOMBÓCOS: A LEGJOBB GULYÁSLEVES RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

    GULYÁS, AHOGY MÉG SOSEM PRÓBÁLTAD! CSÜLKÖS BABRAGU ÁDÁM KONYHÁJÁBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss