Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszettem, 1/2 percre forró vízbe dobtam, majd meghámoztam. Mindegyiket félbevágtam, a feleket ismét félbe, és úgy szeleteltem nagyjából 1/2 cm vastag körnegyedekre. Az uborkát csíkokban meghámoztam, nagyjából 1 cm-esre kockáztam. A magozott olívákat felkarikáztam. Mindent tálba halmoztam.
Egy másik tálra helyeztem a könnyen morzsálódó sajtot, amit előzetesen az uborkával azonos méretűre daraboltam. A zöldfűszereket rendkívül finomra aprítottam.
Az öntet minden összetevőjét csavaros tetejű üvegben alaposan összeráztam.
Az öntet kivételével minden salátástálba halmoztam, majd meglocsoltam, óvatosan összekevertem, tálalás előtt 10 percre hűtőszekrénybe helyeztem, és tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre