Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi görög saláta

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb kígyóuborka (kb. 30 dkg)
  • 2-3 db érett, zamatos paradicsom (kb. 30 dkg)
  • 20 dkg feta vagy hozzá hasonló sós sajt
  • 12-14 szem fekete olívabogyó
  • 1 kisebb ágacska rozmaring levelei
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1/2 mokkáskanál tengeri só
  • kevés frissen őrölt vegyes bors

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszettem, 1/2 percre forró vízbe dobtam, majd meghámoztam. Mindegyiket félbevágtam, a feleket ismét félbe, és úgy szeleteltem nagyjából 1/2 cm vastag körnegyedekre. Az uborkát csíkokban meghámoztam, nagyjából 1 cm-esre kockáztam. A magozott olívákat felkarikáztam. Mindent tálba halmoztam.

Egy másik tálra helyeztem a könnyen morzsálódó sajtot, amit előzetesen az uborkával azonos méretűre daraboltam. A zöldfűszereket rendkívül finomra aprítottam.

Az öntet minden összetevőjét csavaros tetejű üvegben alaposan összeráztam.

Az öntet kivételével minden salátástálba halmoztam, majd meglocsoltam, óvatosan összekevertem, tálalás előtt 10 percre hűtőszekrénybe helyeztem, és tálaltam.

Megjegyzés



További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>> - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss