Elkészítés: 1. Egy nagy keverőtálba teszem a préselt fokhagymákat, kb. 1/8 evőkanál sót. Villával addig nyomkodom a sós fokhagymát, amíg egynemű krémet kapok (kb. 2 perc). Hozzáadom a joghurot, a frissen őrölt borsot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, összekeverem.
2. Közben egy nagy fazékban felteszek sós vizet a spagettinek. Amikor a víz felforrt, beleteszem a tésztát. 3-4 perc főzés utan beleteszem a garnélát, a borsót, a spárgát és a paprikakockákat. Együtt készre főzöm (kb. 4 perc).
3. A zöldséges tésztát leszűröm, beleborítom a joghurtos keverékbe, és jól összeforgatom.
4. Azonnal tálalom. Esetleg reszelt parmezánnal vagy pirított fenyőmaggal megszórom talaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre