Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi garnélás spagetti krémes fokhagymaszósszal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy nagy keverőtálba teszem a préselt fokhagymákat, kb. 1/8 evőkanál sót. Villával addig nyomkodom a sós fokhagymát, amíg egynemű krémet kapok (kb. 2 perc). Hozzáadom a joghurot, a frissen őrölt borsot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, összekeverem.

2. Közben egy nagy fazékban felteszek sós vizet a spagettinek. Amikor a víz felforrt, beleteszem a tésztát. 3-4 perc főzés utan beleteszem a garnélát, a borsót, a spárgát és a paprikakockákat. Együtt készre főzöm (kb. 4 perc).

3. A zöldséges tésztát leszűröm, beleborítom a joghurtos keverékbe, és jól összeforgatom.

4. Azonnal tálalom. Esetleg reszelt parmezánnal vagy pirított fenyőmaggal megszórom talaláskor.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű és egészséges tavaszi étel. - szabiandi

Ezek is érdekelhetnek