Elkészítés: A burgonyát apró kockákra vágom, az újhagymát tisztítás után a zöldjével együtt felaprítom. A cukkinit nagyjából 1 cm-esre darabolom.
A burgonyát a hagymával fazékba szórom, annyi vizet öntök rá, hogy épp csak ellepje. Mérsékelt tűzön, fedő alatt főzni kezdem. Nagyjából 10 perc elteltével hozzáadom a rozmaringot, kakukkfüvet, borsot, valamint a cukkinit, felöntöm a zöldséglevessel. Mikor minden hozzávaló megpuhult, de még nem főtt szét – kb. 10-12 perc múlva –, a leveshez öntöm a tejszínt és a tökmagolajat. Forralás után jöhet az aprított petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, citromlé – így a zöldek nem vesztik el színüket, a citromlé pedig C-vitamintartalmát. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, fűszerezem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre