Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi csirkebatyu snidlinges sajtmártással és spenótos rizzsel

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 8 dkg főtt, füstölt tarja
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/2 dl paradicsomlé
  • tejszín
  • bors
  • A sajtmártáshoz:
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál liszt
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1/2 csokor snidling
  • bors
  • A spenótos rizshez:
  • 20 dkg rizs
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • 12 dkg spenótpüré

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez kevés olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a hasábokra vágott répát, majd pár perc múlva a cukkinit is. Felöntjük a borral, a paradicsomlével és egy löttyintésnyi tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.

A csirkemellfiléket vízszintesen nyitott szeleteléssel bevágjuk (nem vágjuk teljesen végig), majd kiterítjük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden egyes filé felére terítünk 1-1 szelet füstölt tarját, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és a zöldséges töltelékünket is. Félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd apránként folyamatosan kevergetve a tejszínt is. Belepréseljük a fokhagymát, beleszórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Addig kevergetjük, míg a sajt teljesen el nem olvad, ezután beleszórjuk az aprított snidlinget is.

A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd hozzákeverjük a parajpürét és az aprított vöröshagymát. Fedő alatt készre pároljuk.

Tálalásnál az ételt medvehagyma levelekkel és snidlinggel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek