Elkészítés: A töltelékhez kevés olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a hasábokra vágott répát, majd pár perc múlva a cukkinit is. Felöntjük a borral, a paradicsomlével és egy löttyintésnyi tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
A csirkemellfiléket vízszintesen nyitott szeleteléssel bevágjuk (nem vágjuk teljesen végig), majd kiterítjük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden egyes filé felére terítünk 1-1 szelet füstölt tarját, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és a zöldséges töltelékünket is. Félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd apránként folyamatosan kevergetve a tejszínt is. Belepréseljük a fokhagymát, beleszórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Addig kevergetjük, míg a sajt teljesen el nem olvad, ezután beleszórjuk az aprított snidlinget is.
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd hozzákeverjük a parajpürét és az aprított vöröshagymát. Fedő alatt készre pároljuk.
Tálalásnál az ételt medvehagyma levelekkel és snidlinggel díszíthetjük.