Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi csirke lábasban

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított csirkét félbe vágjuk, majd negyedbe és nyolcadba. Bedörzsöljük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, majd vastag falú lábasban elősütjük a melleket. Kivesszük. Megpirítjuk a combokat is, majd felöntjük 1 dl fehérborral. 

2.

Lekaparjuk a leragadt részeket. Felforraljuk a bort, majd felöntjük a megmaradt mennyiséggel. Fedő alatt, kis lángon pároljuk 20 percig. Visszatesszük a melldarabokat, hozzáadjuk a megtisztított újburgonyát, megsózzuk, majd lefedve pároljuk további 10 percig.

3.

A megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. Mindet a többi hozzávalóhoz keverjük a borsóval és a félbevágott fokhagymával együtt. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Az egészet puhára főzzük. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk kis adagokban a felkockázott, hideg vajat. Főzőlábasban, a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A csirke előkészítésekor vágjuk le a nagyobb zsír- és bőrkedarabokat. Süssük ki a zsírt, majd használjuk főzéshez, a töpörtyűt pedig a tálaláshoz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss