Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi aprópecsenye

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst megmossuk, lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanálnyi étolajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, belereszeljük a gyömbér 2/3 részét, elkeverjük, és hozzáadjuk a húst, melyet fehéredésig pirítunk. Közben ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma felét. Felöntjük kevés vízzel, beleszórjuk a kockára vágott fehér- és sárgarépát, s majdnem puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a zöldborsót is.

Amikor már majdnem kész, fűszerezzük a maradék fokhagymával és reszelt gyömbérrel, valamint elkeverjük a kurkumával, hogy kicsit sárgás színe legyen. Mire készen van, zsírjára vissza kell pirulnia.

Borsos-hagymás párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Több fűszer elveszti jellegzetes aromáját hosszadalmas főzés közben. Ezért ha azt szeretném, hogy kissé domináljon az íze, a befejezés előtt néhány perccel teszek belőle az ételre. Ezért kap a végén még fokhagymát és gyömbért, valamint a rizsnél is így járok el. Vagyis az utolsó pár percben még vöröshagyma és kevés bors kerül rá, ettől lesz igazi borsos-hagymás a rizs.

A receptet és a fotót T. - t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss