Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavasz és olasz ízek a Mindmegette harmadik főzőkurzusán

default user icon
MME
Hamisítatlan mediterrán ízek és friss zöldek szerepeltek a Mindmegette harmadik főzőkurzusán, amit a Philips jóvoltából a Chefparade főzőiskolájában rendezhettünk meg.

A ChefParade Főzőiskolában rendezett gasztrokurzuson azok vehettek részt, akik nyertesei voltak a Philips, a Mindmegette és a Mindmegette Recepttár fotós receptversenyének. A közel 400 pályázó küldte el receptjeit, ebből több mint 300 érvényes, ételfotóval és portréképpel ellátott pályamunka indulhatott a versenyben.

A gasztrokurzus ismét nagyon hangulatosan telt a Chefparade Bécsi úti főzőiskolájában. Bár nyerteseink mind gyakorta időznek a konyhában, úgy tűnt, örömüket lelték a közös örömfőzésben is!

És hogy mit főztünk? Cukkinikrémlevest bazsalikomos cukkinikockákkal előételként, főfogásként kakukkfüves csirkemellet sütöttünk, köretként rukkolás-diós pestóval gazdagított spagetti készült, a desszert pedig kávés csokimousse volt, balzsamecetes-vörösboros eperraguval… Nem csak finomat ettünk, de mindenki tanult is valamit! Volt, akinek a hús sütésének a módja volt újdonság, másnak a medvehagymás pesto készítése, legtöbben a balzsamos-boros karamell csodálatos finomságára csodálkoztak rá, ami tökéletesen kiegészítette a friss epret és a kávéval gazdagított csokihabot.

A nyertesek lelkesen dolgoztak a ChefParade szakácsa, Kis Zoltán (Döme) irányításával, aki fontos trükköket árult el a készítési folyamatokról és a fűszerek felhasználásáról, közben pedig mindenki a saját ízlése szerint játszhatott az ízesítéssel és a formákkal. A főzés végén pedig a jókedvű szakács versenyt hirdetett: a legszebb, legötletesebb és legkreatívabb tálalás kerül bele az április végén megjelenő Mindmegette Recepttár lapba! (A kitálalt ételek a cikkben lévő bármelyik képre kattintva megtekinthetőek képgalériánkban!)

A finomságok elkészítésében nagy segítséget jelentettek a Philips konyhai kisgépei (kézimixerek, aprítók, habverők és a csudás zöldségkockázó), a mennyei mousse-ba és a versenyzőkbe élénkítő gyanánt kerülő aromás kávék elkészítésében pedig a Philips Saeco kávéfőzők.

Reméljük, mindenki jól érezte magát! Mi nagyon, és örülünk, hogy ilyen helyes, közvetlen olvasóink vannak! Köszönjük a Philips és a Chefparade csapatának is, akik hozzájárultak ehhez a kellemes, gazdag, jó hangulatú eseményhez!

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket, amivel a Mindmegette Recepttárba is bekerülhettek!

A nyertes receptek a Mindmegette Recepttár májusi számában jelennek meg, az eseményről bővebb képes beszámolót pedig a júniusi lapban is találtok majd!

Ezek is érdekelhetnek

Friss