Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. A tojássárgájához keverünk 14 dkg felkockázott vajat, majd összedolgozzuk a porcukros liszttel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
A meghámozott, kimagozott almákat 8 cikkre vágjuk. Tortaformában felolvasztjuk a cukrot, és kissé karamellizáljuk. Hozzákeverünk 3 dkg felkockázott vajat, majd levesszük a tortaformát a tűzről. A karamellás rétegen elrendezzük az almadarabokat, majd rámorzsoljuk a megmaradt vajat.
A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a karamellás almára simítjuk. A tésztaszéleket a formára nyomkodjuk. A tortát a 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 5 percig hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából. Felszeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre