hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarte au flan (francia tejes pite)

75 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, a jéghideg vizet kanalanként hozzákeverjük -  annyit, hogy összeálljon a tészta egyetlen gömbbé. Folpackba csomagoljük és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez egy lábasban felforraljuk a tejet. Egy tálban összekeverjük a tojásokat a liszttel és a cukorral. A tojásos keveréket lassan belecsorgatjuk a tejbe, miközben habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
  3. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy épp beleférjen egy 25 cm átmérőjű pite formába, azután beleegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

TEJES PITE EGYSZERŰEN>>> 

SZILVÁS TEJES PITE (CLAFOUTIS)>>> 

TEJES PITE (AHOGYAN AZ ANYUKÁMTÓL TANULTAM)>>> 

 

Megjegyzés

Angol nyelvű receptből fordítottam, remélem, örömmel veszitek. Édesítőszerrel készítve tökéletes édesség fogyókúrázóknak is. - Erendis42

Ezek is érdekelhetnek