Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartalmas őszi ebéd: káposztás-almás-tarjás egytál

Ha egy laktató, húsos ebédre vágysz, ezzel a fogással nem lőhetsz mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltjátok ki!

Ősszel a vitamindús táplálkozás két legfontosabb eleme az alma és a savanyú káposzta. A következő receptünkben ezt a két finomságot párosítottuk, kívül ropogós, belül omlós tarjával. 

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1/2 kg szálas savanyú káposzta
  • 1 mk köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db alma
  • 5 szem krumpli

Elkészítése:

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával és bedörzsöljük a megtisztított, áttört fokhagymával.
  2. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és elrendezgetjük rajta a káposztát. Megszórjuk a köménymaggal, majd szétterítjük rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ez után következik a cikkekre vágott alma és krumpli, szintén megsózzuk. Végül ráfektetjüka hús szeleteket, ezt is vékonyan meglocsoljuk olajjal, lefedve sütjük a 200 fokos sütőben 90 percet, majd alufólia nélkül még rápirítunk.

A KÁPOSZTÁS-ALMÁS-TARJÁS EGYTÁL PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss