Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos zúzaragu leves

120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.

Míg leveskénk fődögél, bőven van időnk megtisztítani és karikára vágni a zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasban kevés olajon dinszteljük is meg őket. Ha zúzánk már félig puha (erre minimum 1 órát kell várni), adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket és a tárkonyt.

A szokott módon habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, és ha a zöldségek már majdnem megfőttek, könyörtelenül behabarjuk vele a levest. Pótoljuk az elpárolgott vizet, s ezután még körülbelül 10 percig főzzük a levest. Ízesíthetjük még, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.

Tálaljuk forrón, és legyen az asztalon egy kis frissen facsart citromlé is, ha még pikánsabbá akarjuk tenni ezt a nagyon finom és laktató ételt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss