Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-zöldséges húsgombócleves

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húst megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük.
  2. A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a zöldségeket, majd alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd a liszttel, összekeverjük és felöntjük 1,2 liter vízzel.
  3. A zöldségeket 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levesbe tesszük az előre elkészített húsgombócot, és további 10 perc alatt készre főzzük. A tejfölt simára keverjük egy kevés forró levessel, majd állandó keverés mellett a tárkonyecettel a leveshez csorgatjuk. Még pár percig főzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.

    TÁRKONYOS CSIRKE ÉS HÚSGOMBÓC: 15 LAKTATÓ, FORRÓ LEVES VACSORÁRA >>> 

    11 MENNYEI RAGULEVES A KLASSZIKUSTÓL A VEGETÁRIÁNUSIG! >>> 

    9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>>

Megjegyzés

Én pl. galuskát is szaggattam a levesbe, mert így laktatóbb, de ezt ki is hagyhatjuk, a leves anélkül is finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek