Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos újburgonyaleves

MME MME
4.8/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük egy liter vízzel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a tejfölben, és ha a burgonya megpuhult besűrítjük vele a levest. A tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Még egyszer átforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, kevés tárkonyecettel kellemesen savanyítjuk, és forrón kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 182 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss