Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-tejszínes zúzaleves burgonyagaluskával

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkezúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3ek étolaj
  • 2 szál kisebb sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 10-15 dkg zöldborsó
  • 2,5-3 dl főzőtejszín
  • bors
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál tárkonyecet
  • A galuskához:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 evőkanál tejföl
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük.

A burgonyát héjastól megfőzzük, és még forrón megtisztítjuk, krumplinyomon áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a sót és annyi lisztet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a zöldborsót és a tárkonyt.

Amikor a zöldség is puha, bele szaggatjuk a tésztát is.

Ha ez is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss