Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük.
A burgonyát héjastól megfőzzük, és még forrón megtisztítjuk, krumplinyomon áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a sót és annyi lisztet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a zöldborsót és a tárkonyt.
Amikor a zöldség is puha, bele szaggatjuk a tésztát is.
Ha ez is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre