Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-sajtos burgonyafasírt gombapörkölttel és harcsafilével

MME MME
45 perc
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg harcsafilé (szürkeharcsa)
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • A burgonyafasírthoz:
  • 4 nagyobb burgonya
  • 10 dkg edami sajt
  • 1 evőkanál finomra vágott tárkony
  • 4 tojás
  • A gombapörkölthöz:
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tv paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál keményítő vízzel elkeverve
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában feltesszük főni. A hagymát, a gombát és a paprikát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát cikkekre vágjuk. Az olajon a hagymát és az apró kockára vágott paprikát megdinszteljük, rádobjuk a gombát, megpároljuk, lehúzzuk a tűzről, meghintjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, 10 percig főzzük, majd a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

A burgonyát meghámozzuk, összetörjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk, és fasírtokat formázva serpenyőben kevés olajon mindkét felüket megsütjük.

A harcsát felszeleteljük 4-5 centis szeletekre, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, és teflon serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A halat a burgonyagombócokkal tálaljuk, meglocsoljuk a gombapörkölttel, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek