Elkészítés: A tepsit kikenem jó vastagon zsírral. A hagymát 1×1 centis kockákra vágom, és a tepsi aljára szórom. Erre rakom a megtisztított pulykaszárnyakat. Öntök alá kb. 1 deci vizet, ráterítem a tárkonyágakat, letakarom alufóliával, és beteszem a sütőbe.
1 óra múlva leveszem a fóliát róla, kidobom belőle a tárkonyt, ekkorra már jól átjárja a húst az íze. Sózom, borsozom, és a tetejét pirosra sütöm.
A megpucolt krumplit sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt, a tepsiben maradt hagymás zsírral és 1 kávéskanál őrölt paprikával összetöröm.
Kovászos uborkával és friss kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre