Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos palócleves

120 perc
mester
megfizethető
5 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon, lefedve főzni kezdjük.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha (kb. 20 perc múlva), hozzáadjuk a zöldbabot, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és a köménnyel ízesítjük. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.
  3. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss