A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Utána rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük, majd ízesítjük a csilipaprikával és a kurkumával. Összekeverjük, és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe.
A krumplit felkockázzuk és beletesszük. Amikor majdnem készre főtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merőkanál levest. Lezárjuk a lángot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Összekeverjük, ha szükség utánaízesítünk. Citromkarikával tálaljuk.