Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos marharaguleves

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marhalábszárat apró kockára, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Kevés olajon a vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük a fokhagymát, majd az apró kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Sózzuk, tárkonnyal, borssal, piros arannyal ízesítve félpuhára főzzük (kb. 1-1,5 óra, függ a hús minőségétől).

Közben a vegyes zöldségeket apró kockára vágjuk, kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk, és a félig megfőtt húsalaphoz öntjük. Felengedjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a leveskockát, a citromhéjat, tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a zöldborsót, a krumplikockát és a levestésztát.)

A tejszínt vagy tejfölt elkeverjük a liszttel, elvégezzük a hőkiegyenlítést, behabarjuk a levest, és lassú tűzön főzzük még 10 percig. Közben ízlés szerint ízesítjük még tárkonnyal, borssal, citromlével, cukorral (ki hogyan szereti).

Megjegyzés

Finom, tartalmas, a tárkonytól külenleges ízű leves, ajánlom mindenkinek. Egy könnyű édes tészta utána... Szoktam borjúból, sertésből is hasonlóan készíteni, pl. krumplikocka helyett gombával és apró krumpligombóc golyókkal levesbetétnek.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss