Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos malacleves

MME MME
2 3.7/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A malaccombot megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra aprítjuk.

Elkészítés: Az olajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. fél óra alatt félig megpároljuk. Hozzátesszük a sárga- és a fehérrépát, felöntjük kb. 1 liter vízzel, felforraljuk, és belekeverve a zöldbabot, kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük. A tejszínt, a tejföllel és a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, végül kevés cukorral, citromlével pikánsra ízesítjük. Ízlés szerint, aki szereti, az ételbe cseresznyepaprikát is morzsolhat. Kitűnő gyomorjavító.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 400 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss