A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olajat, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá).
A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edénybe felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig.
Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük.
A forrásban lévő levesbe, egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is).
Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.