Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos kuglóf

MME MME
1
120 perc
bonyolult
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 7-8 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • késhegynyi só
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 12 dkg kenyérmorzsa
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg apróra vágott friss tárkony ,
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1.

Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt beleöntjük az átszitált lisztbe.

2.

A felolvasztott margarinba beletesszük a cukrot, a langyos tejet, a tojássárgájákat, a sót, tejfölt, rumot és a reszelt citromhéjat. Fakanállal kikeverjük és hozzáadjuk a liszthez. A tésztát alaposan kidolgozzuk, hogy levegős legyen és elváljon a keverőedény falától, aztán langyos helyen letakarva megkelesztjük.

3.

A megkelt tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tészta egész felületét megkenjük tejföl és tojás keverékével, aztán megszórjuk margarinon pirított morzsával, az apróra vágott tárkonnyal, cukorral, végül rákenjük a felvert tojásfehérjét.

4.

A tésztát föltekerjük és koszorú alakban belehelyezzük a margarinnal kikent és morzsával megszórt kuglófformába, majd egy ideig még kelesztjük. Sütés előtt a tetejét megkenjük felvert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss