Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, megmossuk a póréhagymát. Felkockázzuk a krumplit, karikázzuk a répát, a póréhagymát, a vargányát és az almapaprikát.
  2. Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
  3. Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, az almapaprikát és ízlés szerint az ételízesítőt. Addig főzzük, amíg a krumpli majdnem puha nem lesz. Felkockázzuk a tokhalat, és belerakjuk a levesbe.
  4. Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele, majd felforraljuk.
  5. Közben rántást készítünk: a joghurtot csomómentesre kavarjuk a tönkölybúzaliszttel, majd adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest. Végül folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz. Amikor felforr a leves, lezárjuk a lángot.
  6. Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot vagy tejfölt adunk hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss