Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevét félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk, áttörjük.
Közben kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, majd benne a húst fehéredésig. Kevés pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel, hozzáöntjük a burgonya főzőlevét is, sóval, borssal, majoránnával, tárkonnyal ízesítjük, mérsékelt hőfokon főzzük, amíg a hús félpuha lesz, majd beleadjuk a zöldbabot és a zöldségeket, utána ízesítünk, és puhára főzzük a leves belevalóit.
Közben a gombóchoz a krumplit, a liszttel és a tojással egy tálban összegyúrjuk, és enyhén lisztezett tálcára gombócokat formázunk.
Amikor a levesünkben minden megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzákeverjük a tejszínt, kevés forró levessel kikeverjük, és behabarjuk a levest. Amikor újra forr, beleadjuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg a leves felszínére a gombócok feljönnek. (Fakanállal óvatosan kicsit segítünk, hogy nehogy letapadjon némelyik az edény aljára.) A végén utána ízesítjük kevés tárkonnyal, esetleg kevés ételízesítővel, pici cukorral, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!