Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-citrusos libanyakleves

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A libanyakat feldaraboljuk, és a habzásig hevült vajra tesszük. A libazúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a libanyakhoz adjuk. Hozzákeverjük még a nagy kockákra vágott vöröshagymát, valamint az egészen finomra vágott fokhagymát. Megsózzuk, és aprított friss tárkonylevéllel fűszerezzük.

A fehérrépát, valamint a sárgarépát felszeleteljük, és hozzáadjuk. Megborsozzuk, és miután a libaaprólék színt kapott, meghintjük leheletnyi finomliszttel, és néhány percig tovább pirítjuk. Ekkor belecsavarjuk a citromok és a narancsok levét, valamint hozzákeverjük a tejfölt is. Felöntjük vízzel, és az összetevőket addig főzzük, amíg megpuhulnak, ami körülbelül 1,5 óra. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk.

A libanyaklevest tárkonylevéllel meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss