Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos bárányragu leves

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Hideg vízben, közepes lángon feltesszük főni a bárányhúst, és amikor felforr a levesünk, a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az egész hagymát. Amikor már félig puha a hús, beleöntjük a mirelit zöldséget, a feldarabolt újkrumplit, és a mirelit vargányát. Adunk a leveshez paprikát, ételízesítőt, petrezselyemzöldet, az apróra vágott zöld és ecetes tárkonyleveleket, és egy csipetnyi kurkumát. Kis lángon tovább főzzük.
  2. Amikor minden puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, kihalásszuk belőle az egész hagymát, és a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.
  3. A  tejfölt csomómentesre keverjük, beletesszük a lisztet, majd a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekeverünk, majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, és tejföllel kínáljuk.

 

Megjegyzés

Egyik kedvenc levesem, újkrumplival és zöld tárkonylevéllel az igazi. A vargánya helyett használható más gomba. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss